FORSIDE / GUIDEN / ADVARSEL – En ny maleware/virus ‘forklædt’ som faktura rammer i øjeblikket hver fjerde computer i Danmark
Your personal files are encrypted - ADVARSEL VIRUS!

ADVARSEL – En ny maleware/virus ‘forklædt’ som faktura rammer i øjeblikket hver fjerde computer i Danmark

Your Personal Files are Encrypted virus er et ransomware program, der kan blive installeret på tilfældige computere ved hjælp af trojanske virusser.

Trojanere er kendt for at installere ondsindede programmer på PC’er uden brugernes samtykke. Når programmet først er inde, bliver det også indstillet til at starte automatisk, hver gang du genstarter din computer. Virussen meddelelser simpelthen, at dine personlige filer er blevet krypteret, og at du er nødt til at betale for at dekryptere dem.
Your Personal Files are Encrypted virus låser fuldstændigt systemet og gør dig ude af stand til at benytte nogle programmer. Det viser en meddelelse om, at dine filer er krypteret og at du er nødt til at få en privat nøgle, for at kunne dekryptere dem. Prisen på denne private nøgle er omkring 100 euro eller 100 dollars, afhængigt af hvilken valuta, der anvendes i dit land. Meddelelsen ser således ud:

Dine personlige filer er krypteret!

Krypteringen af dine vigtige filer, hvilken er foretaget på denne computer indbefatter: fotos, videoer, dokumenter osv.

Her følger den endelige liste over krypterede filer, og du kan personligt efterkontrollere det.
For at komme i besiddelse af denne computers private nøgle, hvilken automatisk vil dekryptere filerne, er du nødt til at betale 100 USD / 100 EUR / tilsvarende beløb ved anden valuta.

Your Personal Files are Encrypted virus giver også et vist tidsrum til at foretage betalingen. Det er som regel omkring en time, og derefter siger programmet, at din personlige nøgle vil blive ødelagt. Det får virkelig computerbrugeren til at skynde sig. Men du skal ikke falde for det, da det blot er svindel. Computerhackere, som har skabt denne virus, er kun ude på at finde nye metoder til at tjene nemme penge.

Du skal fjerne Your Personal Files are Encrypted virus straks, du finder den på din computer. Hvis din PC har mere end en brugerkonto og de ikke er låst alle sammen, skal du scanne hele PC’en med anti-malware programmer, for eksempel spyhunter, ved at logge ind på den konto, der ikke er blokeret. En anden mulighed er at benytte systemgendannelse. Hvis ingen af disse metoder virkede, så gør følgende:

 • Genstart din computer;
 • Tryk F8, mens den er i gang med at genstarte;
 • Vælg mellem fejlsikret tilstande i denne rækkefølge: Fejlsikret tilstand, Fejlsikret tilstand med kommandoprompt

Og følg derefter vejledningen herunder:

Hvis din computer kører i Fejlsikret tilstand eller Fejlsikret tilstand med netværk

 1. Start MSConfig.
 2. Deaktiver opstartselementer rundll32, der tænder enhver applikation i Applikationsdata; Bemærk, at disse er typiske placeringer for Your Personal Files are Encrypted virus, men andre kan ligeledes blive brugt.
 3. Genstart atter systemet.
 4. Scan med http://www.2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe, for at identificere Your Personal Files are Encrypted virus og slette det.

Her følger en video, der viser, hvordan man fuldføre punkterne:

Hvis din computer kører Fejlsikret Tilstand med kommandoprompt

 1. Kør Regedit.
 2. Søg efter WinLogon Poster. Skriv alle filerne ned, som det refererer til, som ikke er explorer.exe eller blank. Udskift dem med explorer.exe.
 3. Søg i registreringsdatabasen efter Your Personal Files are Encrypted virus filer og slet registreringsdatabasenøglerne, der refererer til filerne.
 4. Prøv at genstarte, og scan med spyhunter.
 5. Hvis det mislykkes, så prøv at foretage en systemgendannelse i Fejlsikret tilstand med kommandoprompt (rstrui.exe).

Hvis ingen af de Fejlsikret tilstande kan startes

Nogle versioner af Your Personal Files are Encrypted virus deaktiverer alle fejlsikret tilstande, men efterlader et lille smuthul, som du kan bruge til at køre anti-malware programmer:

 1. Genstart normalt.
 2. Start -> Kør.
 3. Indtast: http://2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe . Hvis malware indlæses, skal du bare taste alt+tab en gang og blive ved med at indtaste strengen blindt. Tast Enter.
 4. Tast Alt+tab og derefter R et par gange. Your Personal Files are Encrypted virus skulle blive dræbt.

Her følger en video, der beskriver denne fremgangsmåde:

Hitman Pro USB disk

Hvis du ikke havde succes med at benytte nogen af de ovenstående metoder, kan du prøve at scanne med din PC med en bootbar USB eller DVD disk. Disse skulle være i stand til fjerne alle versioner af Your Personal Files are Encrypted virus, med det vil ikke virke, hvis din harddisk er krypteret.

Vi anbefaler, at du benytter Hitman Pro Kickstarter USB til det.

 1. Download Hitman Pro på en ikke-inficeret PC.
 2. Kør Hitman og bed om at skabe Kickstarter USB (indstilling på startskærmen).
 3. Når USB er klar, genstart den inficerede PC med USB vedhæftet og tryk DEL.
 4. Vælg USB som primær boot-enhed.
 5. Start normalt.
 6. Kør Hitman Pro og http://www.2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe. Et af disse programmer skulle finde og fjerne malware fra din PC.

Læs også

Passionerede fans hyller fiktionen Anime, computerspil og tegneserier er nogle af inspirationskilderne til de farverige kostumer i Grenaa

  Der er lagt op til en festlig weekend i Grenaa, når der bliver afholdt …

Japanske tegneseriefigurer indtog Grenaa

KoyoCon 2017 starter om få timer i Grenaa. KoyoCon er en festival hvor deltagerne vil …

Cosplay festival i kommende weeekend

COSPLAY er en sammentrækning af “costume” og “play” og er et fænomen, der nu vinder …

Leave a Reply

Skriv et svar