FORSIDE / NYHEDERNE / MODE & LIVSTIL / Cosplay festival i kommende weeekend
»Cosplay er en sammentrækning af "costume" og "play" og er et fænomen, der nu vinder frem i Danmark.

Cosplay festival i kommende weeekend

COSPLAY er en sammentrækning af “costume” og “play” og er et fænomen, der nu vinder frem i Danmark.

Grenaa: Fredag-søndag – 10. – 12. november danner Grenaa Idrætscenter rammerne om dette års KoyoCon, hvor fans fra hele landet mødes for at hylde deres yndlingsuniverser inden for tegneserier, film, anime, computerspil, tegnefilm, tv med mere. Der findes en verden, hvor passionerede fans legemliggør deres yndlings-karakterer fra fiktionens verden: Tegneserier, film, tv, anime og computerspil. Fænomenet hedder cosplay og populariteten er stigende i Danmark. KoyoCon-arrangørerne bekræfter ligeledes, at antallet af deltagere har været i fremgang siden deres første arrangement tilbage i 2013. – Cosplay er en sammentrækning af costume og play og er et fænomen, der har vundet frem verden over siden begyndelsen af 90’erne, men først indenfor de senere år blevet kendt og populært i Danmark, forklarer pr-ansvarlige Hakim Pedersen, KoyoCon.

Det handler om kostumet

For det utrænede øje kan cosplay forveksles med almindelig udklædning, men for passionerede “cosplayere” handler det om at blive i et med sin yndlingskarakter ned til mindste detalje.  – Modsat rollespillere, der skaber deres egne karakterer, klæder cosplayere sig ud som eksisterende karakterer fra tegneserier, film og computerspil. De bruger ikke karaktererne som en del af en leg, for i cosplay handler det primært om kostumet, uddyber Hakim Pedersen. – KoyoCon arrangementet er både for de helt passionerede entusiaster, men også for debutanterne, nysgerrige og interesserede fra lokalområdet som ønsker få en unik oplevelse. Det bliver helt sikkert mulighed for, at få taget selfies med deltagerne, smiler Hakim Pedersen, som ser meget frem til dette års arrangement.

Læs også

Passionerede fans hyller fiktionen Anime, computerspil og tegneserier er nogle af inspirationskilderne til de farverige kostumer i Grenaa

  Der er lagt op til en festlig weekend i Grenaa, når der bliver afholdt …

Japanske tegneseriefigurer indtog Grenaa

KoyoCon 2017 starter om få timer i Grenaa. KoyoCon er en festival hvor deltagerne vil …

Køb sperm på det ‘grå sæd-marked Først i 1997 kom den første lov om kunstig befrugtning i stand, og før den tid skred myndighederne ikke ind over for private sædaftaler.

Skriv »privat sæddonor« i Googles søgefelt og følg et af de første søgeresultater over på …

Leave a Reply

Skriv et svar