FORSIDE / NYHEDERNE / SEX & EROTIK / Derfor vil mænd gerne domineres

Derfor vil mænd gerne domineres

Oftest hører vi om, at det er kvinder, der gerne vil domineres i soveværelset. Det virker mest naturligt for mange, at det er manden, som styrer slagets gang og tager initiativ, når det kommer til sex. Men kan rollefordelingen godt være omvendt.

 Vil mænd gerne domineres?

Svaret er ja. Personligt datede jeg en fyr forrige sommer, som havde et brændende ønske om, at jeg kneppede ham i røven med en strap-on dildo. Selvom jeg virkelig prøvede at have forståelse for hans sexfantasi, havde jeg virkelig svært ved at se ham i øjnene, efter han havde afsløret denne hemmelige lyst. I mit hoved var det slet ikke mandigt, at han gerne ville have, at jeg var den styrende i soveværelset.

På det seneste har jeg også hørt historier om mænd, der direkte har bedt kvinder om at blive domineret i sengen. Samtidig peger en amerikansk undersøgelse også på, at der findes mænd derude, som drømmer om at blive domineret. Ifølge denne undersøgelse forholder det sig faktisk sådan, at mere end 50 % af de medvirkende mænd i et eller andet omfang tænder på at blive domineret af en kvinde i soveværelset. Så jeg er altså blevet nysgerrig. For hvad er det lige præcis, der gør, at mændene så gerne vil domineres?

 

Manden vil domineres, fordi…

Ifølge eksperterne kan der være forskellige forklaringer på, hvorfor nogle mænd gerne vil domineres.

Det er måske oplagt at forestille sig, at passive mænd også ønsker at være passive under sex, men sådan forholder det sig faktisk ikke, hvis man spørger eksperterne. For hvis vi vender tilbage til den tidligere nævnte undersøgelse, hvor mændene blev præsenteret for erotiske tekster præget af seksuel dominans og efterfølgende udførte en personlighedstest, observerede forskerne, at det især var udadvendte og socialt stærke mænd, der gerne ville domineres af en stærk kvinde med de samme personlighedstræk som dem selv.

Derudover kan der være en mere evolutionær forklaring, da stærke kvinder (og mænd) formodentlig har mere succes med at reproducere sig, hvilket gør, at dominansen virker ekstra tiltrækkende for begge køn.

Dog menes det også, at mændenes generelt mere udadvendte seksualitet medfører, at mænd i højere grad afvises eller begrænses seksuelt i hverdagen. Derfor kan fantasien om at blive domineret seksuelt stamme fra en række seksuelle frustrationer, som de mener, de kan få luft for ved at slippe deres almindelige personlighed og blive udnyttet præcis, som kvinden lyster.

Manden kan, ligesom kvinder, have brug for at mærke, at hans partner begærer ham og tænder på ham. Derfor kan det være rigtig godt for mandens selvværd at bytte om på rollerne engang imellem. Desuden tænder mænd på en kvinde, der ved, hvad hun vil have, og det viser du ham helt klart bedst ved at tage kontrollen.

Sidst men ikke mindst kan årsagen være, at det forventes, at det konstant er manden, der præsterer og leverer varen, når det kommer til sex. Han ønsker egentlig bare at blive fri for det pres, der ligger i konstant at skulle være den styrende. Behovet for at slippe kontrollen og bare tage imod er altså også en faktor, når det kommer til at forklare, at mænd gerne vil domineres.

Her har du altså fået en række forklaringer på, hvorfor mænd gerne vil domineres. Det kan gøre det nemmere at forholde sig til næste gang, du støder på en mand, der gerne vil domineres seksuelt.

 

Læs også

Aarhus Pride gør weekenden mere farverig i Aarhus

” Kærlighed er kærlighed, i alle dens afskygninger. Og det er noget vi kan rumme …

SM: Den ømme smerte

Lak og læder. Håndjern og piske. Kæder og reb. Skrig og støn. Mænd der pisker …

​Sådan føles det at fortælle sine venner og familie om sin fetich

Vi spurgte fire mennesker med tabuiserede sex-feticher, om hvordan det var at springe ud for …

Leave a Reply

Skriv et svar