FORSIDE / NYHEDERNE / 112 / Efterskolelærer sigtet for at krænke fem elever

Efterskolelærer sigtet for at krænke fem elever

Odsherred Efterskole har bortvist lærer for at have befamlet 16-årig elev. S

Publiceres: 19. november 2016 – redigeres i form af seneste opdateringer. 

Et chok ramte torsdag Odsherred Efterskole nær Fårevejle. En mand i starten af trediverne, som er ansat lærer på skolen, er bortvist, fordi han ifølge en 16-årig elev på skolen har befamlet hende.

Eleverne var i weekenden inviteret til ‘filmaften’ hjemme hos læreren, der boede i en tjenestebolig ved skolen, og det var her at episoden ifølge pigen fandt sted.

Ekstra Bladet har fået adgang til et brev som skolens forstander, Tom Hagedorn, torsdag har sendt ud til skolens elever og deres forældre. Her orienterer forstanderen om hændelsen, der angiveligt fandt sted på skolens område i weekenden.

Gramsede på piges bryst og bagdel
Forstanderen skriver, at den nu bortviste lærer foreslog, at de skulle vinterbade for derefter at spise spagetti og se film hjemme hos den pågældende lærer. Under filmsceancen skulle læreren have foreslået den kvindelige elev at give hende skuldermassage.

 – Det er overflødigt at sige, at S oplevede situationen som ubehagelig, men hun tænkte, som vi alle nok gør, ‘Ja, men det er jo P – han kunne aldrig finde på at gøre noget forkert’, i stedet prøver hun at signalere at hun gerne vil sove, i en forventning om, at skuldermassagen hurtigt indstilles, skriver Tom Hagedorn blandt andet i brevet.

Ifølge elevens forklaring til skolen udviklede situationen sig dog langtfra, som hun havde håbet. I brevet beskriver Tom Hagedorn, hvordan læreren derefter lagde sig under en dyne med eleven og befamlede hende.

– P lægger i stedet sin arm omkring hende, lægger så sin hånd på hendes mave, og fører den op under hendes bluse. Lægger sin hånd på hendes bryst og på hendes bagdel. Efter nogen tid rejser han sig og lægger sig ind på sit eget værelse, for at sove, skriver forstanderen.

Tom Hagedorn fortæller, at læreren er blevet konfronteret med pigens oplevelse af episoden. Læreren har ifølge forstanderen bekræftet pigens version.

Episoder med samme lærer før
Ekstra Bladet har været i kontakt med forstanderen, som bekræfter episoden. I brevet fremgår det også, hvordan læreren før har haft svært ved at skelne mellem lærer- og elevforhold. Tom Hagedorn beskriver i brevet til elever og forældre, hvordan det tidligere har givet ledelsen anledning til samtaler med læreren.

– Hvis der har været problemer med læreren før, hvorfor er han så ikke fyret for længst?

– Der har været nogle ting, hvor man har sagt: ‘det der, det er altså ikke helt i orden’, men aldrig noget hvor man tænkte: ‘hold da op, nu kan han finde på at rode en pige under tøjet’. Det havde jeg simpelthen ikke set komme, siger forstanderen.

– Er det normalt, at elever overnatter hos lærere på Odsherred Efterskole?

– Jeg tror, det er normalt, at man inviterer eleverne til overnatning hos lærer – også på andre efterskoler, men hvad der absolut ikke er normalt, er, at læren sover blandt eleverne – det gør man simpelthen ikke.

– Er dette ikke et klart brud på den tillid, man som forældre bør kunne have til, at ens børn er overladt til nogle voksne, som de er i trygge rammer hos, når deres mor og far ikke er der?

– I den her situation har vi ikke levet op til den tillid som man som forældre med god grund kan have til os, siger Tom Hagedorn.

Ikke politianmeldt
Læreren er allerede bortvist og fraflyttet tjenesteboligen, og det er endnu uvist om pigen anmelder sagen. Men på efterskolen ser man på sagen med meget alvorlige øjne.

– Det her skal selvfølgelig ikke bare løses med en mail og en bortvisning. Jeg vil tro, at sagen bliver politianmeldt, jeg har rettet henvendelse til en strafferetsadvokat, men vi ser på den del mandag. Pigen har ikke anmeldt sagen endnu, og jeg ved ikke om hun vil gøre det, fortæller Tom Hagedorn.

Tom Hagedorn fortæller også til Ekstra Bladet, at han beklager sagen dybt, og at han selvfølgelig har et ansvar i den alvorlige sag.

– Kunne jeg havde set det her komme? Har jeg overset tegn og signaler? Det er en tid for selvransagelse, lyder det.

Tom Hagedorn afslutter med at fortælle Ekstra Bladet, at han er i kontakt med de mange forældre, der ringer og udtrykker bekymring, men at han har været glad for at se, at eleverne på skolen har håndteret sagen så flot, og med stor omsorg for hinanden.

Odsherred Efterskole ligger i Odsherred nær Fårevejle i Nordvest Sjælland. Den indtog ifølge en prisopgørelse over landets efterskoler fra 2013 pladsen som landets dyreste. Skolen har de seneste år ligget i top tre over de dyreste efterskoler.

Ekstra Bladet har ikke været i kontakt med læreren, hvis udlægning af sagen, vi fortsat arbejder på at kunne fortælle.

LÆS OGSÅ: Skarpe beskyldninger rettet mod forstander Tom Hagedorn på Odsherred Efterskole

24. december 2016
– publiceres tilføjelse herunder med opdateringer.

En tidligere lærer fra Odsherred Efterskole bliver nu tiltalt for fem krænkelser af elever på skolen.

Det oplyser Nordvestnyt.

Sigtelserne kommer efter et efterforskningsforløb, der blev indledt, da en lærer midt i november blev beskyldt for at have befamlet en elev på skolen under tøjet under en videoaften. 

Læreren er siden blevet bortvist fra skolen, men efterfølgende meldte fem andre piger sig til skolen, og politiet har siden også efterforsket disse sager.

Politiet har afhшrt manden, og har nu sigtet ham for i fire tilfжlde at have befшlt elever samt i et enkelt tilfжlde, at have krжnket en elev verbalt.

Til dagbladet Nordvestnyt, siger Martin Bjerregaard, fra Midt- og Vestsjжllands Politi, at manden er blevet afhшrt med sin forsvarer, og at han har nжgtet sig skyldig i alle forholdene.

Det har ikke vжret muligt, at fе en kommentar fra den pеgжldende lжrer, der i november blev bortvist fra efterskolen.

Læs også

Skarpe beskyldninger rettet mod forstander Tom Hagedorn på Odsherred Efterskole

‘Odsherred Efterskole SAGEN’ – Ekstra Bladet har talt med flere tidligere elever, som havde indberettet …

Helt unge springer ud af skabet

Synlighed i medierne, rollemodeller og datingsider har gjort det lettere for unge at stå frem …

Det begyndte på efterskolen – vi var tre drenge der ofte var på nettet

Det begyndte på efterskolen – vi var tre drenge der ofte var på nettet – …

Leave a Reply

Skriv et svar