FORSIDE / NYHEDERNE / 112 / Elever dømt for systematisk mishandling af kammerat
domstol

Elever dømt for systematisk mishandling af kammerat

Fire tidligere efterskoleelever kendt skyldige for systematisk mishandling og mobning af kammerat gennem et halvt år. Erstatningsspørgsmål og strafudmåling afgøres om to uger.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

En nu 17-årig tidligere efterskoleelev fra Harlev ved Århus fik torsdag lidt oprejsning ved retten i Holstebro.

Her blev fire plageånder fra hans tidligere efterskole i Nørre Nissum dømt for det, som anklager Phillip Møller betegnede som systematisk og sadistisk mobning af værste skuffe.

Gennem et halvt år gjorde de den dengang 15-årige drengs liv på skolen til et sandt rædselskabinet af ydmygelser.

De holdt blandt andet hans hoved ned i et toilet fyldt med urin og tapede ham i ansigtet med gaffatape, som de morede med at hive af.

De bandt ham, slog ham, sparkede ham i skridt kulminerende med, at det udviklede sig til deciderede seksuelle overgreb, hvor to af hans plageånder opsøgte ham på hans værelse om aftnen, hvor de kørte deres tissemænd rundt i hans ansigt. Han blev også ydmyget ved, at flere af de dømte gentagne gange havde moret sig med at stikke et tandbørsteetui op i numsen på ham – hvis de da ikke valgte at tømme en deodorant op i hans endetarm.

Det var først efter, at offeret sammen med en værelseskammerat fra skolen brød tavsheden, at de gruopvækkende ydmygelser kom til ofrets forældres kendskab. Og da skolen ikke selv tog initiativ til at melde det til politiet, så gjorde forældrene det.

De fire drenge får først strafudmålingen om 14 dage, da der stadig mangler at blive hentet diverse erklæringer om drengene fra deres hjemkommuner. Det 17-årige offer kræver samtidig 100.000 kroner i erstatning af sine plageånder.

De fire dømte, der alle nægtede sig skyldige, blev afhørt onsdag, hvor de betegnede det, som foregik på efterskolen, som gensidigt drilleri.

– Vi mobbede ham lidt, og han mobbede os tilbage, fortalte den ene af de to hovedmænd bag ydmygelserne, en nu 17-årige dreng fra Bølling ved Skjern.

Læs også

Skarpe beskyldninger rettet mod forstander Tom Hagedorn på Odsherred Efterskole

‘Odsherred Efterskole SAGEN’ – Ekstra Bladet har talt med flere tidligere elever, som havde indberettet …

Efterskolelærer sigtet for at krænke fem elever

Odsherred Efterskole har bortvist lærer for at have befamlet 16-årig elev. S

Helt unge springer ud af skabet

Synlighed i medierne, rollemodeller og datingsider har gjort det lettere for unge at stå frem …

Leave a Reply

Skriv et svar