FORSIDE / NYHEDERNE / SEX & EROTIK / Hvorfor vågner fyre med morgenjern på?

Hvorfor vågner fyre med morgenjern på?

Morgenjern, vandpik, morgenfed. Mænds morgen-erektion har mange navne – men ingen af dem giver svaret på det spørgsmål, mange mænd har stillet sig selv flere gange i livet: Hvorfor vågner jeg med stådreng på?

Her får du svaret.

“Det at få jern på er generelt set bare en rigtig god ting. Det viser, at du er klar på reproduktion, og det er helt klart et sundhedstegn. At holde øje med, hvor ofte du har morgen-erektion er et rigtig godt pejlemærke i forhold til din sundhedstilstand,” fortæller Jacob Søndergaard, der er personlig træner og sundhedsguru i DR-programmet Rigtige mænd.

Til HelloYouth fortæller han, at stress påvirker morgen-erektionen negativt. Hvis man ændrer livsstil, ændrer livet under dynen sig også. Og hvis man aldrig har morgenfed på, er der muligvis noget galt.

”Så skal du kigge efter hullerne i din livsstil. Ryger du? Drikker du for meget? Er du for inaktiv? Ændrer du på de ting, vil du også se en effekt under dynen,” siger Jacob Søndergaard til HelloYouth.

Men lad være med at gå i panik, hvis du de seneste morgener er vågnet på maven og har ligget blødt.

”Nej, panik er ikke nogen god ide. Men begynd at holde øje regelmæssigt om morgenen, og tag det seriøst, hvis du bliver bekymret,” siger Jacob Søndergaard, der bruger morgen-erektion som pejlemærke hos stort set alle sine mandlige kunder, som han er personlig træner for.

Den medicinske forklaring på morgen-erektion er, at man ofte vågner fra den såkaldte REM-søvn, hvor øjnene bevæger sig hurtigt og stådrengen rejser sig. På det tidspunkt udsender hjernen mindre af signalstoffet noradrenalin – og det medfører, at det er nemmere at få rejsning.

Derfor har mænd stådreng om morgenen

Hvorfor er det egentlig, at fyre af og til vågner op til et hejst flag? Det ved Maj Wismann alt om, så derfor ringede HelloYouth til hende. Velkommen til visdom om tissemanden med Maj Wismann.

HelloYouth: Hej Maj – hvorfor vågner fyre ofte med morgenjern på?

MAJ: Fordi blodet i løbet af natten cirkulerer rundt i kroppen – og sørme også ud i pikken – for at holde kroppen varm. Faktisk har fyre det 3-5 gange om natten, men de opdager det kun, når de vågner.
HelloYouth: Er det, ikke bare fordi fyre er nogle liderbukke?
MAJ: I langt de fleste tilfælde har det ikke noget seksuelt over sig. Det forekommer i den sidste fase af det, man kalder for REM-søvnen.
HelloYouth: Har piger et tilsvarende “problem”?
MAJ: Egentligt ikke… Men kvinder, der aldrig har fået en orgasme, kan opleve at få det i søvne, men det hænger mere sammen med hede drømme end med blodomløbet!

HelloYouth: Du lyder vildt.
MAJ: Tjah, og faktisk kan vi kvinder også andre smarte ting. For eksempel kan en vis procentdel af vores art få brystorgasmer – det kan mænd sjældent!

HelloYouth: Årh ja, hvor er ligestillingen henne der?!
MAJ: Tjah, morgenrejsningen må I hvert fald have for jer selv.

HelloYouth: : Snyd! Men tak for snakken alligevel…
MAJ: Selv tak.
Maj Wismann er parterapeut, sexolog og specialist i kærlighed.

Tjek majwismann.dk – eller websexolog.dk, hvor du gratis kan downloade et online-kursus, der hedder ‘5 overraskende hemmeligheder til bedre sex og mere lyst’.

Læs også

Aarhus Pride gør weekenden mere farverig i Aarhus

” Kærlighed er kærlighed, i alle dens afskygninger. Og det er noget vi kan rumme …

SM: Den ømme smerte

Lak og læder. Håndjern og piske. Kæder og reb. Skrig og støn. Mænd der pisker …

​Sådan føles det at fortælle sine venner og familie om sin fetich

Vi spurgte fire mennesker med tabuiserede sex-feticher, om hvordan det var at springe ud for …

Leave a Reply

Skriv et svar