FORSIDE / NYHEDERNE / Interview med den 26-årige sæddonor Jacob

Interview med den 26-årige sæddonor Jacob

Hør hvorfor Jacob har valgt at være sæddonor. Hør ham også fortælle om, hvordan det er at være spermdonor, og om hvilke tanker han har gjort sig undervejs.

Tekst & VJ: Cryos International

Hvorfor er du sæddonor?

Jeg har valgt at være sæddonor, fordi jeg godt kan lide tanken om at hjælpe nogle mennesker til at få en drøm opfyldt. Og jeg synes, at det er en fantastisk smuk tanke at tænke på de forudsætninger, jeg kan give for et nyt liv. Der er selvfølgelig også et økonomisk aspekt i det, og som studerende er det rart at få et lille tilskud til SU’en.”

Læs også: Sådan undgår du dårlig sædkvalitet

Hvordan er det at være sæddonor hos Cryos?

”Første gang jeg kom ind til Cryos var selvfølgelig lidt speciel. Men nu er det egentlig helt normalt for mig. Der er en rar stemning, og det er meget diskret, når man er der.”

Hvilke fordele er der for dig ved at være sæddonor?

”En fordel er, at jeg får taget blodprøver en gang om måneden og sikrer mig, at jeg har et stærkt helbred. Der kan selvfølgelig være nogen, der er nervøse for at få taget blodprøver, men for mig er det ikke noget problem.”

Hvilke overvejelser har du gjort dig ift. anonymitet?

”Hos Cryos har du to valgmuligheder. Du kan være anonym eller ikke-anonym donor. For mig var det rigtige valg at være Ikke-anonym donor, fordi jeg gerne vil give barnet muligheden for at vælge, om barnet vil kende mere til sit biologiske ophav.”

Hvilke tanker gør du dig om de donorbørn, der kommer til verden?

”Jeg forstår selvfølgelig godt nogle af de bekymringer, man kan have ift. de børn, der sættes i verden. Men for mig at se, så er børnene en del af de familier og det miljø, som de vokser op i. Vi har bevist, at vi sagtens kan opfostre børn og give dem et rigtig godt liv, selvom de ikke har genetisk ophav hos deres forældre, og set fra den synsvinkel, er det nemt for mig at være donor.”

LÆS MERE OM EMNET:

FAKTA SÆDDONOR:

FAKTA SÆDDONOR:

Den typiske sæddonor: Mellem 23 og 35 år gammel. Donerer sæd 1-2 gange om ugen. Er far til 20-25 donorbørn. Måske op til 100 eller mere. Har potentielt børn i 65 lande. Men formentlig flest i Tyskland, England og Grækenland. 80 procent af donationerne sendes til udlandet. Resten går til danske forældre. Får 300 kr. pr. donation. Læs mere om sæddonorne her. Kilde: Ole Schou, Cryos International

Sådan er kravene til sæddonorer

Inden du sender din ansøgning om at blive sæddonor, skal du være opmærksom på, at du automatisk vil blive udelukket fra at blive sæddonor, hvis du kan sige ja til et eller flere af følgende spørgsmål:

Du kan ikke blive sæddonor:

  • Hvis du inden for de seneste 6 måneder har fået udført en tatovering, piercing eller lignende
  • Hvis du har haft sex med en anden mand
  • Hvis du har indsprøjtet lægemidler af ikke-medicinske grunde
  • Hvis du har blødersygdom eller koagulationsforstyrrelser
  • Hvis du har ydet sex til andre for penge eller stoffer
  • Hvis du har haft sex inden for de seneste 6 måneder med en person, som tilhører en af de fire ovenstående kategorier
  • Hvis du inden for de seneste 6 måneder har haft sex med en person, der formodes at have HIV-infektion eller hepatitis B- eller C-infektion (smitsom leverbetændelse)
  • Hvis du har fysiske tegn på kønssygdom
  • Hvis du eller nogen i din familie lider af alvorlige arvelige sygdomme

Ovenstående er de væsentligste kriterier. For yderligere information henvises til pkt. 3.1.2 i Sundhedsstyrelsens vejledning nr. 9356.

Læs også

Her er de 5 spørgsmål du skal ringe og stille inden du sender din jobansøgning

Hvad skal man ringe og spørge om, når man søger job? Har det også altid …

Frederik har tjent 15.000 kroner på at onanere

60 procent af sæddonorer hos ét af landets største sædbanker er studerende. 24 år gamle …

Sådan undgår du at få dårlig sædkvalitet

Studier påviser, at flere og flere danske mænd har forringet eller ligefrem dårlig sædkvalitet. Faktisk …

Leave a Reply

Skriv et svar