FORSIDE / NYHEDERNE / 112 / Køb af euforiserende stoffer online – Politiet har sporet en del online salg og køb!
kokain

Køb af euforiserende stoffer online – Politiet har sporet en del online salg og køb!

Hvis du har købt narko på internettet, kan du forvente et besøg af Østjylland og Nordjyllands Politi når du mindst forventer det. Sådan skriver bl.a. Nordjyllands Politi på deres Twitter-profil.

– Har du købt stoffer på Facebook eller andre Sociale Medier? Så får du måske snart besøg af os. Politiet patruljerer også på nettet. Sådan skriver politiet i en pressemeddelelse.

I den kommende tid kan køber og sælgere, der har handlet stoffer på de sociale medier, forvente et besøg af det lokale politi. Det sker i kølvandet på en større sag om salg af kokain og hash fra blandt andet sociale medier – først og fremmest via grupper på Facebook.

I den aktuelle sag er fem personer blevet anholdt. Alle er varetægtsfængslet og sigtet for handel med narkotika og for våbenbesiddelse.

Politiet er til stede på nettet

Under efterforskningen beslaglagde Nordjyllands Politi op mod 800 gram kokain, cirka 100 kilo hash og to pistoler med ammunition samt en halv million kroner.

Derfor vil politiet nu sætte en stopper for narkotika-handlen i området:

– Vores efterforskere kunne konstatere, at et stort antal og et bredt udsnit af de unge i Aalborg har benyttet sig af muligheden for hjemmefra nemt og bekvemt at bestille og så få leveret narkotika til døren, siger politikommissær Claus Serup

En af tiltagene for at bekæmpe handlen er, at politiet også patruljerer på nettet.

– Vi har skærpet vores fokus på netop salg og køb af stoffer på sociale medier, fastslår Claus Serup.

 

Op til 16.000 kroner i bøde

Hvis Nordjyllands Politi anholder en borger for besiddelse af narko, er bøden omkring 2.000 til 10.000 kroner. For kokain er det omkring 3.000 til 16.000 kroner.

– Det bedste er jo – naturligvis – helt at undgå, at de unge går den vej, måske fordi de fejlagtigt tror, at politiet ikke kan opdage en handel på nettet, siger Claus Serup, der bebuder, at forebyggelsesbetjente fra Nordjyllands Politi i det nye år vil være ekstra synlige ude på skoler, klubber og andre steder, hvor de unge færdes – netop for at understrege konsekvenserne af denne form for kriminalitet.

Politifolkene vil ligeledes inddrage de kommunale samarbejdspartnere i blandt andet SSP-regi for at tilsikre, at budskaberne til de unge kommer så bredt ud som muligt.

Læs også

’X Factor’-deltagerens far er dybt rystet

Tidligere ’X Factor’-deltager er tiltalt for at have delt børneporno. Sagen kom senere på dagen …

X-Factor deltager fængslet: Havde sex med mindreårig pige

En kvindelig X-factor deltager på DR er varetægtsfængslet og sigtet for sex med en mindreårig …

Deltagere til international ‘Global Drug Survey’

Du kan stadig nå at give dit bidrag til Global Drug Survey 2017, inden svarfristen …

Leave a Reply

Skriv et svar