FORSIDE / NYHEDERNE / JOB & UDDANNELSE / Lærerinde sex grænseoverskridende eller en nydelse for begge parter?

Lærerinde sex grænseoverskridende eller en nydelse for begge parter?

Der har været mange historier om misbrug af børn og unge lige fra børnehaven
til efterskoler. Som professionel fagmand er min konklusion rent juridisk og pædagogisk
at den slags relationer ikke på nogen måder burde finde sted i institutioner med børn og unge og når det bliver opdaget skal de sigtede stilles for en domstol og hvis de dømmes skyldige modtage straf eller behandling eller begge dele.


Efter at have læst en artikel i Ekstra Bladet om en lærerinde, der har dyrket sex, med to 16 årige
drenge og efterfølgende kommentarer fra Ekstra Bladets Nationen, hvor kommentarerne har været fra fordømmende til små perverse.
I litteraturens historier finde man mange temaer omkring lolita komplekser nok den mest kendte er  Lolita er en roman af Vladimir Nabokov og senere Stanley Kubricks filmatisering af samme navn. Men derfra til at leve den slags fantasier ud i virkeligheden er der mange ting, som taler imod  den slags handlinger. Lærer elev relationen er kort sagt bygget på troværdighed, gensidig respekt og lige værdighed i forhold til de faglige og sociale relationer. Når det er sagt så vil læreren altid være en autoritet og myndighedsperson i forhold til eleverne. Ligeværdighed er ikke det samme som at være ligesindet. En lærer kan med sin psykologiske og pædagogisk viden manipulere sårbare elever til en sexuel relation, hvilket kan få uoverskuelig konsekvenser for eleven, der måske ser relationen som en her og nu nydelse og som får tryghed og anerkendelse, der måske har været en mangelvare for eleven og manipulationspunktet og nøglen for læreren. Specielt børn, der er i puberteten er i en fase, hvor de skal udforske og skabe deres nye identitet og finde ud af deres spirerende sexualitet. I den fase er de unge mennesker meget sårbare og et let offer overfor folk de har en naturlig tillid til og hvis disse voksne misbruger børnenes tillid til overgreb for egen sexuel vindings skyld, hører de ikke hjemme i arbejdet med børn og unge. En sexuel relation sker per definition imellem to ligesindede individer på alle psykiske og fysiske platformer. Sådan en relation indenfor skoleverdenen kan kun foregå voksne og voksne imellem fx et skolelærer par.
Ledelsen og kollegaer har et stort ansvar for at hjælpe og gribe ind, hvis en skolelærer udviser upassende grænseoverskridende opførsel specielt, hvis opførslen har sexuelle overtoner. Det er ikke kun gerningsmanden eller gerningskvinden, der mister troværdigheden overfor forældre og omverden det kan ramme hele skolen lige fra ledelsen til lærerteamet, der ikke griber ind i tide. Men gør det ikke kun for skolens skyld men så sandelig for den krænket elevs skyld!!!

Læs også

Skarpe beskyldninger rettet mod forstander Tom Hagedorn på Odsherred Efterskole

‘Odsherred Efterskole SAGEN’ – Ekstra Bladet har talt med flere tidligere elever, som havde indberettet …

Efterskolelærer sigtet for at krænke fem elever

Odsherred Efterskole har bortvist lærer for at have befamlet 16-årig elev. S

Helt unge springer ud af skabet

Synlighed i medierne, rollemodeller og datingsider har gjort det lettere for unge at stå frem …

Leave a Reply

Skriv et svar