FORSIDE / DEBAT / Så mange danske fyrer bruger underbukserne flere dage i træk

Så mange danske fyrer bruger underbukserne flere dage i træk

I en ny dansk undersøgelse afslører mænd og kvinder, hvor ofte de skifter underbukser. Skifter du ikke hver dag kan du få urinvejsinfektion, siger hygiejne sygeplejerske.

Hvor mange dage har du tænkt dig at gå rundt i de underbukser, du har på lige nu?

Et simpelt spørgsmål, men svarene fordeler sig forskelligt, alt efter hvilket køn man spørger.

Mere end hver fjerde af de mandlige deltagere i en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Metroxpress, svarer, at de går med deres underbukser i to dage eller mere, før underhylderne ryger til vask. Det samme gælder kun for 11 procent af kvinderne.

Man skal skifte en gang i døgnet. Det burde man have lært hjemmefra. Nogle dryppr tis i deres underbukser efter få timer, og så er de allerede ulækre der. Det er en uappetitlig signalværdig at gå rundt med beskidte underbukser.

Det siger hygiejne sygeplejerske Suzanne Pollas, der arbejder på mikrobiologisk afdeling på Hvidovre Hospital.

Hun forklarer, at der hurtigt bliver varmt omkring underlivet, og det giver de bedste forhold for bakterier. Bakterier, der kan give grobund for, at man får urinvejsinfektion.

– Hvis du ikke skifter underbukser hver dag, foreligger der en mulighed for, at du får urinvejsinfektion. Det sker, hvis bakterierne kravler op langs ens urinrør, siger Suzanne Pollas.

At mændene er dårligere end kvinder til dagligt at skifte underbukser skyldes ifølge sexolog Jakob Olrik ikke, at mænd er mindre nervøse for bakterier eller urinvejsinfektioner for den sags skyld. Forklaringen ligger i de to køns opdragelse.

– Piger er vokset op med, at de skal være rene og pæne med sløjfer i håret, mens drenge gerne må lege med jord og få blodsår på knæet, siger Jakob Olrik.

Han er overrasket over, hvor stor en andel af mændene, der napper et døgn mere med deres brugte underbukser. Dog har mændene ifølge Jakob Olrik også mere kontrol over deres underlivsvæsker:

– Kvinder har flere væsker dernede. I nogle perioder bløder det fra underlivet, og der kommer skedesekret ud af deres underliv. Mænd går ikke på samme måde rundt og klatter sæd, siger han og understreger, at det langt fra er hver gang, en mand bliver ophidset, at han udskiller præ-sæd.

Læs også

Passionerede fans hyller fiktionen Anime, computerspil og tegneserier er nogle af inspirationskilderne til de farverige kostumer i Grenaa

  Der er lagt op til en festlig weekend i Grenaa, når der bliver afholdt …

Japanske tegneseriefigurer indtog Grenaa

KoyoCon 2017 starter om få timer i Grenaa. KoyoCon er en festival hvor deltagerne vil …

Cosplay festival i kommende weeekend

COSPLAY er en sammentrækning af “costume” og “play” og er et fænomen, der nu vinder …

Leave a Reply

Skriv et svar