fredag , december 13 2019
FORSIDE / Glossary Term / amfetamin

amfetamin

Amfetamin er et syntetisk stof. Det vil sige, at det er kunstigt fremstillet. Stoffet gør bl.a., at man bliver frisk og vågen.

Se også: Speed

Det har været brugt som lægemiddel siden 1927. Dengang benyttede man det til behandling af astma og forkølelse. Under Anden Verdenskrig gav man soldaterne amfetamin for at gøre dem mere udholdende og koncentrerede i kampsituationer. Lave doser af et amfetaminlignende stof benyttes stadig i behandlingen af hyperaktivitet (ADHD/DAMP) hos børn og voksne og ved søvnsygdommen narkolepsi.

Amfetamin kan indtages som tabletter eller kapsler. Ved hyppig brug af stoffet indtages det også ved brug af injektionssprøjte eller ved snifning.

Der findes forskellige slags amfetamin. Blandt andet methylamfetamin eller methamfetamin, der er et meget kraftigt stof.

Weekend-misbrug er udbredt ved amfetamin: Amfetaminen tages for eksempel over en lang weekend fra torsdag til søndag. Derefter bruger man ofte de næste dage, for eksempel mandag, tirsdag og onsdag, på at komme sig over den efterfølgende nedtur.

Læs også

Passionerede fans hyller fiktionen Anime, computerspil og tegneserier er nogle af inspirationskilderne til de farverige kostumer i Grenaa

  Der er lagt op til en festlig weekend i Grenaa, når der bliver afholdt …

Japanske tegneseriefigurer indtog Grenaa

KoyoCon 2017 starter om få timer i Grenaa. KoyoCon er en festival hvor deltagerne vil …

Cosplay festival i kommende weeekend

COSPLAY er en sammentrækning af “costume” og “play” og er et fænomen, der nu vinder …

Skriv et svar