FORSIDE / Glossary Term / ejakulation

ejakulation

Nedenstående er en automatisk oversættelse af artiklen Ejakulation fra den svenske Wikipedia, udført af GramTrans den 2015-10-21 07:55:46. Eventuelle ændringer i den svenske original vil blive fanget igennem regelmæssige genoversættelser. Du har mulighed for at redigere oversættelsen til brug i den originale danske Wikipedia.
Denne artikel handler om mandlig sædudtømning; for andre betydninger, se Ejakulation (forskellige betydninger) .

Eksempler på en ejakulation

Fil:Submerged ejaculation.ogvSpille medier

Ejakulation hos man

Ejakulation , udløsning eller sædudtømning , er benævnelsen på uttømning af sæd igennem en erigeret penis . Dette sker normalt under orgasme . Mænd kan dog få orgasme uden ejakulation og vice versa. Ved samlejer mellem man og kvinde kan sæden fra ejakulationen tømmes i kvindens skede . Hvis ægløsning sker imens omkring samlejet og sædcellerne kan flytte sig fra skeden op igennem livmoderen og møde ægget i den ene af æglederne så kan befrugtning ske; dette er ejakulationens biologiske funktion.

Sperma som slynges ud under ejakulationen har meget anderledes sammensætning. Omtrent den første tredjedel indeholder først og fremmest væske fra prostata (blæsehalskirtlen) og hoveddelen af sædcellerne . De senere dele af ejakulatet indeholder først og fremmest sædesblåsesekret og en mindre del af sædcellerne. De sædceller som slynges ud sammen med prostatasekretet er de som har størst chance for at befrugte et æg: de har den bedste bevægelighed, den bedste overlevelse og den bedste beskyttelse af arvemassen . Sædceller i kontakt til sædesblåsesekretet har værre egenskaber. Ved ejakulation slynges sædceller og prostatasekret direkte mod livmoderhalsen og livmoderhalssekretet i hvilket sædcellerne hurtigt kan svømme op på deres vej mod ægget. Det er derfor ikke sandsynligt at sædcellerne “normalt” har kontakt til sædblærernes sekreter, som hurtigt koagulerer ved ejakulationen.

Det er imidlertid ikke nødvendigt at manden ejakulerer i kvinden fordi hun skal blive gravid. En lille mængde meget befrugtningsduelige sædceller kan komme ud i førsætningen, det vil sige den væske som kommer ud af penissen når manden er ophidset. Den kan komme et godt øjeblik før ejakulationen. Hvis penissen da befinder sig i skeden kan kvinden blive gravid selvom manden trækker sig ud inden han får udløsning.

En udløsning har en starthastighed på omtrent 40 km/h.

Læs også

Passionerede fans hyller fiktionen Anime, computerspil og tegneserier er nogle af inspirationskilderne til de farverige kostumer i Grenaa

  Der er lagt op til en festlig weekend i Grenaa, når der bliver afholdt …

Japanske tegneseriefigurer indtog Grenaa

KoyoCon 2017 starter om få timer i Grenaa. KoyoCon er en festival hvor deltagerne vil …

Cosplay festival i kommende weeekend

COSPLAY er en sammentrækning af “costume” og “play” og er et fænomen, der nu vinder …

Skriv et svar