tirsdag , januar 21 2020
FORSIDE / Glossary Term / Hvad er ChemSex?

Hvad er ChemSex?

ChemSex er et ord opfundet på geo-seksuel netværk apps ved bøsser (og vedtaget af de homoseksuelle mænds sundhed sektor), der definerer en syndemic af specifikke adfærd forbundet med specifikke rekreative stoffer, og er især en bestemt, befolkning høj risiko.

Selvom mediernes søgelys kan have fordrejet begrebet til at definere brugen af ​​lægemidler i seksuelle sammenhænge af enhver befolkning, ChemSex faktisk refererer til brugen af ​​en hvilken som helst kombination af lægemidler, der omfatter krystal metamfetamin, mephedron og / eller GHB / GBL af Mænd, der har sex med mænd (MSM) før eller under sex.

Det er mindre af en traditionel sex og narkotika spørgsmål; i stedet det er relateret til brugen af ​​skiftende teknologier, let tilgængelighed af visse rekreative stoffer via disse teknologier, og er vedtaget med et lille, (international), men meget seksuelt aktiv gruppe af mænd, der er langt mere sandsynligt, at kontrakten hiv gennem denne adfærd end deres ikke-MSM modstykker (på grund af høj forekomst inden for denne befolkning).

ChemSex også ofte forbundet med nogle kulturelle idiosynkrasier unikke for homoseksuelle kulturer, der kan komplicere sex for homoseksuelle mænd. Det er vigtigt, at sundhedssektoren er fortsat på vagt i at yde omsorg for alle, der bruger narkotika for sex, men også, at der gives en særlig fokus på homoseksuelle og biseksuelle mænd ved hjælp af disse stoffer i denne sammenhæng, da dette udgør en særlig udfordring for den offentlige sundhed og samfund, og nogle ombygning af den måde, hvorpå pleje foregår.

Lægemidler forbundet med ChemSex og deres virkninger

Selvom stoffer og alkohol ofte har været brugt i seksuelle sammenhænge gennem historien, krystal metamfetamin, mephedron og GHB / GBL give en bestemt sexuelt disinhibiting “høj”, som repræsenterer en anden folkesundheden end i forbindelse med andre lægemidler mere almindeligt anvendt i forbi.

Disse tre stoffer er desværre blevet meget almindeligt og let tilgængelige inden for homoseksuelle “scener” i det seneste årti, og deres anvendelse er blevet ledsaget af seksuel aktivitet højere risiko end der nogensinde har været observeret eller associeret med nogen anden form for stofmisbrug. Brugere af disse stoffer kan føle usårlig at skade, ekstremt selvsikker, afvisende over for konsekvenserne, seksuelt eventyrlystne, oplever en øget følelse af glæde, og kan have en udholdenhed og udholdenhed, der kan holde dem vågne i mange dage. Når det bruges i seksuelle sammenhænge, ​​kan dette udmønte sig i en reduceret bekymring for sikker sex og kontakt med et større antal partnere i løbet af en kort, koncentreret periode. Uønskede bivirkninger, mens under indflydelse kan omfatte aggression, paranoia, hallucinationer / opfattelser af forfølgelse, overdosis og mere.

Rolle geo-seksuel netværk Apps (f.eks Grindr) i anledning af ChemSex

Geo-seksuelle netværk apps har tjent en gavnlig funktion i homoseksuelle mænds liv på nogle måder, men der har også været nogle negative konsekvenser. Sex for homoseksuelle mænd er ofte forbundet med risiko og fare; dette er en konsekvens af en hiv-epidemien, som (i UK) har især ramt homoseksuelle mænd. Mange andre bøsser kæmper med sex og intimitet har vokset op kæmper med en anden seksuel identitet, kulturel (eller internaliseret) homofobi eller et ønske om at passe på og undgå afstødning.

Apps blev vedtaget meget hurtigt af homoseksuelle samfund som en måde at dato og søger sex; alligevel kommunikere ens seksuelle og følelsesmæssige behov ved brug af forkortelser, ord tæller og foto-handlet avatarer kan være meget udfordrende for mange mennesker, og kan ofte føre til unenjoyable seksuelle møder. “Chems” er blevet et værktøj, der bruges af mange for at forhandle eller overvinde disse udfordringer og er ofte almindeligt tilgængelige via disse teknologier i nogle store byer, der er værter store homoseksuelle samfund.

prævalens ChemSex

Global forekomst af ChemSex er ikke kendt, da det er en forholdsvis ny syndemic for forskere – mange stadig kæmper for at definere ChemSex, endsige kvantificere det. Anekdotiske beretninger af varierende bekymring er dukket fra homoseksuelle lokale organisationer og seksuelle sundhedsydelser i USA, Australien, Canada, Mexico, Australien, Asien og Europa. Storbritannien og især London, har haft den mest robuste svar på tendenserne, med 56 Dean Street blive en global model for ChemSex support. Der er nok rapporter og nye data til at prioritere ChemSex som folkesundhedsproblem og udvikle effektive løsninger, og at gøre det hurtigt, sensitivt, og uden moralske domme, selv om der mangler solid dokumentation.

ChemSex data fra 56 Dean Street (en seksuel sundhed & HIV klinik i London, en del af Chelsea & Westminster Hospital NHS Foundation Trust.)

Ca. 3.000 homoseksuelle mænd adgang 56 Dean Street tjenester hver måned bruger Chems (krystal metamfetamin, mephedron og GHB / GBL). 56 Dean Street diagnosticere mellem 20 og 30 homoseksuelle mænd, der er regelmæssige Chem brugere med HIV hver måned. De forhindrer også mellem 200 og 300 homoseksuelle mænd fra potentielt hiv fra ChemSex situationer hver måned, ved at foreskrive PEP (profylakse efter eksponering), et lægemiddel, der (hvis det tages inden for 3 dage fra den seksuelle risiko), vil forhindre smitte tager fat .

Flere ChemSex-specifikke data fra 56 Dean Street her .

Reduktion af de skadelige virkninger af ChemSex

Klinikere i GUM / hiv-tjenester skal være opmærksom på visse risici, og måske ønsker at stille følgende spørgsmål;

 • Hvilke stoffer bliver brugt (før eller under sex)?
 • Hvordan er narkotika taget? (Røget, sniffes, injiceres, indtages oralt eller analt)
 • Hvor ofte sker det?
 • Hvornår har du sidst har ædru sex?
 • Hvor mange partnere kan en typisk ChemSex episode indeholde?
 • Hvor konsekvent er kondom brug under ChemSex episoder?
 • Hvis HIV-positive; er du på ARV-behandling? Har du nogle gange glemmer at tage din medicin, når de på Chems? (Klinikere bør være opmærksom på Drug / Lægemiddelinteraktioner)
 • Hvis hiv-negative; hvor mange tidligere PEP kurser har du gjort? Er du klar over, hvad serokonversion symptomer kan være? Tager du PrEP?
 • Hvor mange andre SOI har du haft i de sidste 6 måneder?
 • Er du klar over sikrere ChemSex praksis for at undgå hepatitis C? ( Se link )
 • Er nogen af ​​de lægemidler, der anvendes dagligt / konsekvent / hængigt? (GHB / GBL er det presserende bekymring)

De fleste af 56 Dean Street ChemSex patienter ikke kommer til klinikken søger støtte til et lægemiddel problem eller afhængighed spørgsmål; i stedet de er at identificere problemer omkring søger sex og parforhold, kæmper med online og App brug adfærd, spørgsmål omkring HIV frygt og stigmatisering, kæmper i deres stræben efter tilslutning og samfund, og mange andre homoseksuelle kulturelle idiosynkrasier, der påvirker deres køn og romantiske liv.

Den bedste måde at reducere skadelige virkninger af ChemSex, er at udvikle en robust forståelse af, hvad vi ønsker, at vores køn og romantiske liv at være som, at sætte nogle mål og grænser omkring det, og som har bevidsthed og kommunikation færdigheder til at forfølge disse mål / beskytte disse grænser. hvis vi alle har haft god seksuel trivsel, født af en kulturel dialog om den rolle sex og intimitet spiller i vores liv, så ChemSex relaterede skader ville være bedre undgås. Det er vigtigt, at seksuelle sundhedsklinikker og homoseksuelle samfunds organisationer levere tjenesteydelser, der går ud over simpel test og ordinering af medicin, som også støtter vores patienter og samfund for at udvikle en god seksuel og generelle trivsel, herunder tilpasning til kulturelle forandringer, som mange kan være kæmper for at tilpasse til.

Læs også

Passionerede fans hyller fiktionen Anime, computerspil og tegneserier er nogle af inspirationskilderne til de farverige kostumer i Grenaa

  Der er lagt op til en festlig weekend i Grenaa, når der bliver afholdt …

Japanske tegneseriefigurer indtog Grenaa

KoyoCon 2017 starter om få timer i Grenaa. KoyoCon er en festival hvor deltagerne vil …

Cosplay festival i kommende weeekend

COSPLAY er en sammentrækning af “costume” og “play” og er et fænomen, der nu vinder …

Skriv et svar