fredag , december 6 2019
FORSIDE / Glossary Term / Undertøj

Undertøj

Undertøj er beklædningsgenstande, som bæres under andre beklædningsgenstande – direkte på kroppen. Undertøjet har flere formål som at beskytte det øvrige tøj mod at blive snavset til af sved, urin, sæd, afføring og andre kropsafsondringer, at sikre blufærdigheden eller at støtte og forme kroppen. Dertil kommer at undertøj med lange ærmer og/eller ben hjælper med at holde varmen, mens andet undertøj primært bruges i seksuel sammenhæng eller bruges af religiøse årsager. Det meste undertøj er beregnet til formålet, men undertiden bruges T-shirt eller shorts som undertøj. Omvendt bruges undertøj som nattøj eller svømmetøj.

Først sent brugtes andet undertøj end korsetter og vest. Men det blev nødvendigt, da moden krævede hvide kjoler og kvinderne anstændigvis måtte gå med bukser under kjolen. I den vestlige verden bruger kvinder i dag især en form for brystholder og trusser, mens mænd bruger kortere eller længere underbukser, herunder boksershorts. Hos begge køn kan en undertrøje erstattes af en T-shirt eller lignende.

Læs også

Passionerede fans hyller fiktionen Anime, computerspil og tegneserier er nogle af inspirationskilderne til de farverige kostumer i Grenaa

  Der er lagt op til en festlig weekend i Grenaa, når der bliver afholdt …

Japanske tegneseriefigurer indtog Grenaa

KoyoCon 2017 starter om få timer i Grenaa. KoyoCon er en festival hvor deltagerne vil …

Cosplay festival i kommende weeekend

COSPLAY er en sammentrækning af “costume” og “play” og er et fænomen, der nu vinder …