FORSIDE / NYHEDERNE / JOB & UDDANNELSE / Tre drenge dømt for sexchikane på efterskole

Tre drenge dømt for sexchikane på efterskole

En pige på Efterskolen ved Nyborg blev på et værelse blufærdighedskrænket sidste år

Nyborg: Tre drenge på nu 17, 17 og 16 år blev ved retten i Svendborg i mandags dømt 40 dages betinget fængsel med et års prøvetid for blufærdighedskrænkelser på et værelse på Efterskolen ved Nyborg. Episoden skete om aftenen den 30. september sidste år. Umiddelbart efter krænkelsen smed skolen dem ud.

Ifølge anklageskriftet – som de blev dømt efter med en lille undtagelse – så låste de døren, slukkede lyset på værelset og imiterede samlejebevægelser i forskellige seksuelle positioner.

Senere på aftenen indfandt drengene sig igen på værelset, hvor de tog hende på bryster og bagdel og igen imiterede samlejebevægelser.

Alle tre drenge erkendte, at de havde været på værelset. To af dem fortalte i retten, at der bare var stillet spørgsmål af seksuel karakter, da de på væggen så en kysseliste, hvorpå der stod hvem og hvor mange, den forurettede pige havde været sammen med.

Den sidste dreng erkendte, at der havde været samlejebevægelser i sexstillingen Eiffeltårnet. Men det havde ikke været mod hendes vilje, var hans indtryk. Hun havde hvert fald ikke vist, at hun skulle have været utryg. Tværtimod grinte og smilte hun undervejs, lød drengenes forklaring i retten.

Den forurettede pige vidnede for lukkede døre, mens hendes vendinde og en lærer på efterskolen vidnede for åbne døre.

To af drengene modtog dommen på de 40 dages fængsel med et års prøvetid, en tort til pigen på 10.000 kroner og betaling af medicinudgifter på cirka 1.100 kroner. Den sidste dreng udbad sig betænkningstid, da hans advokat blev nødt til at forlade retten, inden der blev sagt dom. Retssagen trak nemlig adskillige timer ud.

Forstander på Efterskolen ved Nyborg, Keld Schmidt, fortæller i et interview med Stiftstidende, at han i sine 24 år som forstander på efterskolen ikke har oplevet noget lignende før. Han ser det som et enkeltstående tilfælde, der ikke vil komme til at gentage sig i fremtiden.

Læs også

Skarpe beskyldninger rettet mod forstander Tom Hagedorn på Odsherred Efterskole

‘Odsherred Efterskole SAGEN’ – Ekstra Bladet har talt med flere tidligere elever, som havde indberettet …

Efterskolelærer sigtet for at krænke fem elever

Odsherred Efterskole har bortvist lærer for at have befamlet 16-årig elev. S

Helt unge springer ud af skabet

Synlighed i medierne, rollemodeller og datingsider har gjort det lettere for unge at stå frem …

Leave a Reply

Skriv et svar