tirsdag , januar 28 2020
FORSIDE / GUIDEN / Her er verdens ultimative bedste kur mod tømmermænd
HelloYouth - Her får du verdens ultimative tip, råd og vejledning til dagen derpå. Hovedpine, kvalme som følge af tømmermænd. Se her hvad du skal gøre.

Her er verdens ultimative bedste kur mod tømmermænd

Julefrokosterne giver næsten altid tømmermænd. Se her verdens bedste kur mod tømmermænd dagen derpå.

FØR
Drop ideen om at købe diverse medikamenter mod tømmermænd! Selvom producenterne lover, at hvis de intages sideløbende med alkoholen, kan de forebygge håndværkere på øverste etage, så er intet bevist – og de forskellige præparater er desuden ikke testet for eventuelle bivirkninger.
Den mest præventive virkning opnår du, hvis du er udhvilet og frisk, inden du går i gang med de våde varer.

 

UNDERVEJS
At indtage alkohol på tom mave er sjældent en god ting – med mindre du gerne vil så hurtigt som muligt hjem til din dyne. Sørg derfor for at have spist, når festlighederne går i gang. Og er du en rigtig drikke-duks, spiser du også noget undervejs. Forskning viser nemlig at folk, der drikker sammen med mad, sjældnere har tømmermænd end folk, der ikke gør.

Samtidig kan du modvirke den vanddrivende effekt, som alkohol har, ved at drikke masser af vand. Bevares – du bliver ikke så hurtigt fuld. Til gengæld er du ikke helt savet over dagen efter. (Og så tager vi den lige igen for god ordens skyld: Mørkere drikkevarer som rødvin, mørk rom og whisky indeholder flere tilsætnings- og smagsstoffer, som kan forstærke tømmermændene sammenlignet med lysere drikke så som hvidvin og vodka.)

 

Og glem nu ikke helt fornuften! Er det svært at holde øje med indtaget sidst på aftenen, så hold dig til øl fremfor whisky-sjusser. Sidst med ikke mindst kan det nævnes, at mange har glæde af at få noget at spise, noget væske og sågar to smertestillende piller, før de vælter om i sengen.  

 

HelloYouth – Her får du verdens ultimative tip, råd og vejledning til dagen derpå. Hovedpine, kvalme som følge af tømmermænd. Se her hvad du skal gøre.

EFTER
Er du rigtig frisk (eller meget presset), napper du en øl, som det første, når du vågner med tømmermænd. Det er måske svært at tro på, men reparationsbajeren virker faktisk!Forklaringen er denne:

Alkohol indeholder både etanol og metanol – sidstnævnte er bedre kendt som træsprit. Etanol er det stof, der giver dig beruselsen, mens metanol giver dig tømmermændene. Det gør det, fordi det afgiver et giftstof, når din krop går i gang med at forbrænde det. Samtidig tager metanol længere tid om at nedbrydes i kroppen end etanol – og det er når etanolen slipper op, at tømmermændene rigtigt begynder.

Men drikker du en øl dagen derpå, kan en ny dosis etanol dulme nedbrydningen af metanol så meget, at der udskilles færre giftstoffer ad gangen, så tømmermændssymptomerne mildnes. Skål!

Men er du virkelig ramt af hammeren (og ikke har mod på at fortsætte drikkeriet), er det allerbedste at symptombehandle. Altså: Tag hovedpinepiller, drik en masse vand, få noget mere søvn eller kvik op med cola. Og spis noget – hvis ellers din stakkels mave tillader det. Virker intet på dig, så husk på, at du har det bedre i morgen. Eller i overmorgen.

Læs også

Godt nytår! tømmermænd? Se her de bedste råd mod tømmermænd – der virker…

Hovedpine, utilpas, træt, tørstig og rystende hænder. Der er råd mod symptomerne dagen efter en …

Leave a Reply

Skriv et svar